Koľko vody by ste mali piť každý deň?

Pitie dostatku vody je nevyhnutné pre vaše pohodlie. Ale koľko je dosť? No, podobne ako kalórie, množstvo vody, ktorú každá osoba potrebuje, závisí od niekoľkých rôznych faktorov. Čítajte ďalej, ak chcete vypočítať, koľko vody by ste mali denne piť na základe svojich vlastných jedinečných potrieb.
Ženy by mali vo všeobecnosti piť približne deväť pohárov vody denne, kým muži by sa mali zamerať na 13 pohárov. Ale ak chcete určiť presnú sumu, ktorú by ste mali piť podľa telesnej hmotnosti, je to jednoduché. Stačí si nájsť na internete kalkulačku na výpočet príjmu tekutín a nahodiť do nej vašu hmotnosť a to vám vypočíta, koľko by ste mali piť denne. Ešte sú aj ďalšie faktory, ktoré ovplyvňujú príjem tekutín.

kapka vody

Pijete dostatok vody na vašu aktivitu?
Každý, kto sa veľa hýbe, by mal piť viac vody než niekto, kto skôr sedí. Dôležité je hlavne piť pravidelne a nie nárazovo.

Tu je návod, ako určiť, presne koľko vody potrebujete podľa vašej telesnej aktivity.
1. Rozdeľte počet minút, ktoré ste sa hýbali 30.
2. Vynásobte toto číslo číslom 12.
3. Pridajte to k výsledku, ktorý ste získali z kalkulačky na výpočet príjmu tekutín.

Pijete dostatok vody v závislosti jedla, ktoré zjete?
Vaša strava zohráva veľkú úlohu vo vašom príjme vody. Potraviny, ktoré už obsahujú veľa vody, napríklad klíčky, zeler a kapusta, dodávajú telu tekutiny a tým pádom nepotrebujete toľko veľa tekutín.
Na druhej strane potraviny, ktoré majú veľa sodíka, ako hranolky alebo slané tyčinky, urobia opak, čo spôsobí, že vaše oberú a vodu. Budete mať potom smäd a budete chcieť viac piť.

minerálka

Nezabúdajte piť hlavne dostatok tekutín počas horúcich letných dní, lebo vtedy naše telo stratí veľa vody. Je dôležité veľa piť, vyhnete sa tak bolestiam hlavy a všelijakým zdravotným problémom. Ak máte problém s pitím vody, nainštalujte si aplikáciu do mobilu, ktorá vám pitie vody bude pripomínať.