Varenie

O nespočetných výhodách domácej stravy niet pochýb. Ušetríte na nej peniaze, a aj prospeje vášmu zdraviu ak použijete kvalitné suroviny. Najviac je to veľmi príjemná činnosť, ktorá zbližuje ľudí, či už samotnou prácou v kuchyni pri príprave, alebo neskôr pri stole. Vaši blízki sa určite potešia, ak ich pozvete na spoločnú večeru, či obed, dokonca aj vy sami budete radi, ak s nimi budete môcť stráviť tento vzácny čas.

jídlo

Ak ste začiatočník, nevrhajte sa hneď do zložitých receptov. Neúspech by vás mohol sklamať a odradiť, začnite radšej s niečím úplne jednoduchým, ako sú napríklad polievky, cestoviny, palacinky a podobne. Opýtajte sa svojich rodičov, či iných známych, aké boli ich prvé uvarené jedlá, zistíte, že nikto učený z neba nespadol, pretože každý si najprv musel prejsť vlnou neúspechov v podobe pripálených riadov či samotných pokrmov, nedostatku či prebytku korenín, alebo nevábnym vzhľadom výsledku. Nevzdávajte sa, praktické skúsenosti aj odhad získate časom. Pamätajte, že  trpezlivosť ruže prináša.

snídaně

K tomuto hobby neodmysliteľne patrí slušná dávka kreativity a odvahy. Nebojte sa nových chutí, experimentujte, vymýšľajte kombinujte a hlavne – ochutnávajte, aby ste zistili, čo chýba. Získate tak povedomie o tom, čo sa k čomu hodí, a tiež budete vždy vedieť, čo treba pridať a čoho je naopak prebytok. Inšpirujte sakuchárskymi knihami, blogmi, či video-receptami, alebo vytvorte čosi úplne nové, vlastné. Keď budete najbližšie filozofovať nad tým, čo uvariť na večeru, neuchýľte sa k obohranej možnosti, zvoľte si alternatívu. Poobzerajte sa v obchode po nových potravinách a kúpte, čo vám padne do oka. Nezabúdajte tiež na vizuálnu stránku, dajte si záležať na tom, aby tanier pekne vyzeral, pohrajte sa s ním. Ozdobne nakrájaná zelenina, kúsok petržlenovej vňate, úhľadné kopčeky ryže či iné drobné detaily ešte viac znásobia dobrý dojem.